Oprescu isi cauta dreptatea in instanta

200804-4322.jpg

Oprescu isi cauta dreptatea in instanta

Senatorul - medic a facut joi, 24 aprilie o contestatie la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Biroul Electoral Municipal i-a respins candidatura la Primaria Capitalei.

Zi extrem de importanta pentru Sorin Oprescu. Senatorul - medic a facut joi, 24 aprilie o contestatie la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Biroul Electoral Municipal i-a respins candidatura la Primaria Capitalei.

Biroul a invalidat cateva mii de semnaturi, intrucat multi bucuresteni au trecut doar codul numeric personal, nu si seria din buletin.

Instanta ar fi trebuit sa decida la ora 13 si 30 de minute asupra contestatiei candidatului independent. Anuntul a fost amanat insa pentru ora 17. Oprescu (audio) este optimist ca verdictul ii va fi favorabil. Potrivit agentiei Mediafax, fiind intrebat dacă după respingerea candidaturii sale a adoptat în conferinţa de presă în mod deliberat un discurs asemănător lui Traian Băsescu, vorbind de "sistemul ticăloşit", el a răspuns : "Mulţi vorbesc de sistemul ticăloşit dinăuntru. Eu vorbesc din afara sistemului şi sunt obligat să o fac, atâta vreme cât mi se întâmplă ceea ce mi se întâmplă. Este dreptul meu cetăţenesc să merg la o luptă, drept pe care unii vor să mi-l ia". (CR - 4/24/2008;14.55h)