Oltean la RFI : Traian Băsescu va participa la confruntarea de miercuri cu Mircea Geoană

Preşedintele Traian Băsescu se va prezenta la dezbaterea de miercuri cu principalul său rival, Mircea Geoană. O spune la RFI vice-preşedintele Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean. El precizează că Traian Băsescu nu va refuza invitaţia făcută de candidatul Partidului Social Democrat.

Preşedintele Traian Băsescu se va prezenta la dezbaterea de miercuri cu principalul său rival, Mircea Geoană. O spune la RFI vice-preşedintele Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean (audio).

El precizează că Traian Băsescu nu va refuza invitaţia făcută de candidatul Partidului Social Democrat.

"În mod sigur, săptămâna aceasta vor mai fi şi alte confruntări şi din câte ştiu eu, mâine va avea loc o confruntare de prim rang între preşedintele Traian Băsescu şi Mircea Geoană, deci principalii protagonişti ai acestei campanii electorale", declară Ioan Oltean.

Liderul democrat-liberal consideră că dezbaterile de acest gen dintre candidaţii la Preşedinţie sunt binevenite, pentru că îi ajută pe alegătorii indecişi să-şi cristalizeze opţiunea.

"Ele au un anumit rol pozitiv, de a oferi informaţii suplimentare electoratului, pentru cei care nu s-au decis asupra votului ce-l vor acorda duminică unuia dintre cei 12 candidaţi", explică vice-preşedintele PDL.

"Din informaţiile pe care le am eu, Partidul Democrat Liberal şi preşedintele Traian Băsescu sau candidatul nostru la Preşedinţie nu a refuzat şi nu va întreprinde nici o opoziţie în privinţa aceasta, ci dimpotrivă, va accepta demersul făcut de către Partidul Social Democrat şi va participa la această dezbatere mâine (miercuri - n.r.)", subliniază Ioan Oltean.

Invitaţia a fost lansată de Mircea Geoană, acum câteva zile. Preşedintele PSD vrea ca dezbaterea cu Traian Băsescu să aibă loc la Academia de Studii Economice din Capitală.

Până acum a avut loc o singură confruntare directă între doi candidaţi. A fost vorba de o dezbatere la care au participat Traian Băsescu şi preşedintele PNL, Crin Antonescu. Discuţia s-a desfăşurat la Cluj.

Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre dezbaterea dintre candidaţi.