Oltean la RFI : PSD, mai interesat de alegeri decât de interesul naţional

PSD este mai preocupat de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului. Iată ce spune la RFI vice-preşedintele PDL, Ioan Oltean.

PSD este mai preocupat de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului. Iată ce a spus la RFI vice-preşedintele PDL, Ioan Oltean (audio), luni, 3 august.

"Actuala coaliţie, în special reprezentanţii Partidului Social Democrat sunt preocupaţi în primul rând de campania electorală din noiembrie pentru Palatul Cotroceni şi nu de buna guvernare", declară Oltean.

"Va trebui să se ia o decizie, dar care să fie definitivă, pentru că eu sunt absolut convins că ultimele acţiuni ale celor două formaţiuni politice, ultimele declaraţii ale liderilor politici sunt de natură a incita poporul la sentimentul de neîncredere faţă de noi şi nicidecum la a-i da speranţa că actuala guvernare este preocupată de o bună administrare a crizei", spune liderul democrat-liberal.

Ioan Oltean consideră că şefii coaliţiei trebuie să decidă clar dacă social-democraţii şi democrat-liberalii rămân împreună sau se despart.

"Va trebui să trecem de la vorbă la fapte, ori într-un fel ori în altul, ori în sensul că actuala guvernare rămâne în formula aceasta şi este preocupată de buna administrare a interesului cetăţeanului ori ea se destramă şi atunci vedem ce va fi", afirmă Ioan Oltean.

"Această coaliţie şi viitorul ei depind de liderii acestor două formaţiuni şi de responsabilitatea pe care şi-o asumă fiecare. Dacă liderii politici vor fi în măsură să depăşească micile fricţiuni, să depăşească micile interese private sau de grup şi să se preocupe de interesul general, această coaliţie va avea viitor. Altfel, cu siguranţă, dacă nu astăzi, dacă nu mâine, dacă nu poimâine, coaliţia se va destrăma", crede vice-preşedintele Partidului Democrat Liberal.

Relaţiile dintre PSD şi PDL au fost extrem de tensionate în ultimele zile. Reprezentanţi ai celor două partide s-au acuzat reciproc că nu respectă acordul ce stă la baza coaliţiei.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană spunea luni dimineaţă, înaintea şedinţei coaliţiei că liderii celor două grupări trebuie să se preocupe de problemele ţării, orice alte dezbateri fiind în opinia sa politicianiste.

Ioan Oltean, despre coaliţie