NASA anunţă descoperirea unor cantităţi importante de apă pe Lună

O cantitate "importantă" de apă îngheţată a fost descoperită pe Lună, anunţă NASA, care subliniază subliniind caracterul "major" al acestei descoperiri. "Am găsit apă şi nu doar o cantitate mică, ci cantităţi importante", declară Anthony Colaprete, responsabilul ştiinţific al misiunii LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite). "Într-un crater de 20 - 30 de metri, am găsit echivalentul a 75 de litri de apă", a explicat oficialul de la NASA.

O cantitate "importantă" de apă îngheţată a fost descoperită pe Lună, anunţă NASA, subliniind caracterul "major" al acestei descoperiri.

"Am găsit apă şi nu doar o cantitate mică, ci cantităţi importante", declară Anthony Colaprete, responsabilul ştiinţific al misiunii LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite).

Potrivit acestuia, în continuare e nevoie de analize amănunţite privind concentraţia şi distribuţia apei şi a altor substanţe.

"Dar putem vorbi cu siguranţă despre apă, a dat asigurări Anthony Colaprete.

"Într-un crater de 20 - 30 de metri, am găsit echivalentul a 75 de litri de apă", a explicat oficialul de la NASA.

Un alt oficial din cadrul NASA a explicat şi el că este o descoperire "majoră".

Această descoperire deschide un nou capitol în a înţelege Luna, satelitul natural al Pământului, a explicat un specialist al agenţiei spaţiale americane.

În cursul misiunii efectuate luna trecută, NASA a prăbuşit o sondă LCROSS într-un crater situat în apropierea polului sud al Lunii, pentru a studia materialele rezultate din impact.

Doar 12 oameni, toţi americani, au păşit pe lună până la sfârşitul programului Apollo în decembrie 1972.