Mitingul anti-kosovar din Belgrad a adunat un numar intre 150 si 300 mii de protestatari

200802-2874.jpg

Mitingul anti-kosovar din Belgrad a adunat un numar intre 150 si 300 mii de protestatari

Mitingul, la care au participat maiputini cetateni decat se asteptatu organizatorii, intre 150 si 300 de mii, a inceput cu intonarea imnului national. Au vorbit profesori universitari, studenti, actori, oameni de cultura, premierul entitatii sarbesti din Bosnia si Hertegovina Milorad Dodik si reprezentantii sarbilor din Muntenegru.

Luand cuvantul lederul Radicalilor Tomislav Nikolic a constatat ca sarbii au stat intristati doar doua zile. A treia zi sarbii cosovari au dat foc la punctele de frontiera care ii despart de Serbia. A patra zi s-au intrunit in Belgrad la cel mai impozant miting organizat vreodata. ,,Jur pe Dumnezeu ca nu ma voi linisti pana ce Kosovo nu va fi in cadrul Serbiei,, a spus Nikolici avertizandu-i pe cei care au rapit Kosovo ca se paote intampla ca urmatorul miting sa fie la Kosovo. Manifestatia s-a incheiat curugaciunea tinuta in fata bisercii Sfantul Sava.

In pofida amplelor masuri de securitate, grupuri de huligani s-au desprins pe strazile laterale, au incendiat ambasada Statelor unite si au aruncat cu pietre in cladirile ambasadelor Turciei,Croatiei si Bosniei si Hertegovinei. In timp ce politia apara cladirea ambasadei Sloveniei, un grup de treizeci de tineri au spart si au jefuit pravalia Beko, si un numar de chioscuri. Politia a interveni prin forta, folosind bombe lacrimogene.

Serbia, Petar Tomici.

2/22/2008;11.20h