Mircea Geoană, la un pas de excluderea din PSD

mircea-geoana-un-pas-excluderea-psd.jpg

Mircea Geoană, la judecata Comitetului Executiv al PSD

Soarta lui Mircea Geoană se decide marţi, 22 noiembrie: Comitetul Executiv al PSD urmează să supună la vot recomandarea făcută de Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală a partidului ca Mircea Geoană să fie exclus din rândurile social-democraţilor.

Decizia privind suspendarea lui Mircea Geoană din PSD pare bătută în cuie: ea are sprijinul Biroului Politic al PSD şi al liderului partidului, Victor Ponta, care nu vrea să facă niciun pas înapoi. De altfel, Mircea Geoană spune şi el că aşteaptă "fără speranţe" verdictul Comitetului Executiv şi şi-a luat deja rămas bun luni de la colegii social-democraţi din Senat, cărora  le-a promis că le va rămâne prieten.

Până aici, lucrurile par destul de clare în privinţa relaţiei dintre PSD şi fostul său lider. Neclar este însă ce se va întâmpla cu poziţia sa de preşedinte al Senatului. PSD a solicitat oficial schimbarea din funcţie a lui Mircea Geoană cu senatorul social-democrat Titus Corlăţean, în virtutea faptului că PSD consideră că şefia Senatului aparţine în mod legitim Opoziţiei, potrivit înţelegerii politice de după alegerile din 2008.

Coaliţia la Putere spune însă că în caz de înlăturare a lui Geoană, va veni cu proprii candidaţi la a doua funcţie în stat, lucru cu atât mai clar acum când USL vrea suspendarea şefului statului.

De altfel, Mircea Geoană s-a arătat la rândul său nedumerit că USL vrea să piardă a doua funcţie în stat, "iar acest lucru va face ca demersul de suspendare să îşi reducă din consecinţe".