Mircea Geoană a fost suspendat din PSD

geoana-mircea-arata-degetul-stanga.jpg

Mircea Geoană a fost tras pe linie moartă timp de şase luni.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a fost suspendat pentru şase luni din PSD. Decizia a fost luată luni, 13 decembrie, de Biroul Permanent Naţional, cu majoritate de voturi.

Pentru suspendare au votat 16 membri ai BPN, în timp ce alţi şase au fost împotrivă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta spune că Mircea Geoană va avea ocazia să demonstreze dacă mai vrea să rămână în echipa PSD : "Am luat această decizie, e un avertisment foarte clar, e o sancţiune pentru domnul Geoană şi sunt convins că în perioada următoare va avea ocazia să ne demonstreze că vrea să rămână în echipa PSD".

"Regret faptul că am ajuns în această situaţie, nu este vina noastră, dar era important ca astăzi să punem capăt acestui subiect artificial şi PSD să se exprime aşa cum este normal vizavi de lucrurile care privesc viaţa României şi scena politică şi asta vom face de acum încolo", adaugă Ponta.

Suspendarea lui Geoană nu ar fi fost însă pe placul tuturor membrilor BPN. Ion Iliescu, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Ioan Toma, Ion Prioteasa şi Adrian Severin, care a mandatat-o în acest sens pe Aura Vasile au votat împotriva suspendării lui Mircea Geoană din partid, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

Preşedintele Senatului a declarat luni că rămâne membru al PSD, indiferent de lupta politică. El precizează că decizia BPN este nestatutară, hotărârea aparţinând organizaţiei din Dolj.

"Eu rămân membru al acestui partid, indiferent de lupta politică care se duce", a afirmat Mircea Geoană. El spune că dreptul de opinie în partid trebuie să rămână necenzurat.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată, luni, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Ion M. Ioniţă, redactor-şef adjunct la Adevărul spune într-un interviu pentru RFI că pierderea şefiei Senatului ar fi o lovitură pentru PSD şi că Mircea Geoană a obţinut ce-a vrut până la urmă : o sancţiune la adresa sa, după atacurile la preşedintele partidului, Victor Ponta. Probabil că Mircea Geoana credea că o să adune o masă critică solidă, în speranţa că îl va înlătura de la şefia partidului pe Victor Ponta, mai spune Ion M. Ioniţă.

Ion M. Ioniţă, intervievat de Dragoş Ghiţulete.