Mircea Băsescu renunţă la acţiuni

Mircea Băsescu s-a retras din firma de armament la care era acţionar. Anunţul a venit chiar de la fratele preşedintelui, la postul Antena 3. Anterior, Cotroceniul a publicat un comunicat în care se arăta că "preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar".

Mircea Băsescu s-a retras din firma de armament la care era acţionar. Anunţul a venit chiar de la fratele preşedintelui, la postul Antena 3.

Anterior, Cotroceniul a publicat un comunicat în care se arăta că "preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar".

Reacţia a venit după ce Antena 3 şi mai multe ziare au anunţat că fratele şefului statului, Mircea Băsescu s-a asociat cu şefii industriei de apărare într-o firmă de tehnică militară.

"Preşedintele a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare", continuă comunicatul de presă.

De asemenea, preşedintele i-a cerut lui Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în firma respectivă.

"Şeful statului mulţumeşte mass-media pentru semnalarea acestui caz şi regretă situaţia creată", încheie comunicatul Preşedinţiei.

"Fratele preşedintelui s-a asociat cu şefii industriei de apărare într-o firmă de tehnică militară, asociaţii săi aşteptând deschiderea uşii de la Cotroceni pentru mari contracte", scrie Evenimentul Zilei.

Cu o participaţie de 30%, Mircea Băsescu este de două luni cel mai proaspăt acţionar al firmei Defence Security and Intelligence Co, alături de generalul (r) Ion Eftimie Sandu (5%), fost locţiitor al Departamentului Arme din Ministerul Apărării, de Maria Cazacu (5%), fiica lui Aurel Cazacu, directorul Direcţiei de Apărare din Ministerul Economiei, potrivit Evenimentului Zilei.

Ceilalţi doi acţionari - cu câte 30% - sunt Romeo Oiţă şi Grigore Geamănu.

 
Mircea Băsescu, despre demisia sa din firma de armament.