Liviu Dragnea : Democrat-liberalii sunt războinici şi cam nervoşi

Vice-preşedintele PSD, Liviu Dragnea spune la RFI că relaţia dintre PSD şi PDL este destul de rece. "Indiferent care pleacă, pică Guvernul", afirmă Liviu Dragnea, care nu exclude o eventuală restructurare. "Nu ştiu cine pe cine trimite la plimbare. Cred că sunt declaraţii destul de războinice, sunt cam nervoşi colegii din PDL", conchide vice-preşedintele PSD.

Vice-preşedintele PSD, Liviu Dragnea spune la RFI că democrat-liberalii "sunt cam nervoşi" şi fac "declaraţii războinice".

"Relaţia dintre PSD şi PDL este destul de rece. Poate ar trebui să ne gândim serios cum trecem vara şi toamna asta", declară Dragnea.

"Cu cât se apropie termenul alegerilor prezidenţiale, probabil că relaţiile pot deveni mai încordate. Nu se pune problema să plece unii sau alţii. Indiferent care pleacă, pică Guvernul", afirmă Liviu Dragnea.

"Nici noi nu excludem o eventuală restructurare, dar eu cred că nu asta rezolvă problemele cu care se confruntă România acum", apreciază vice-preşedintele Partidului Social Democrat.

Liviu Dragnea spune că dacă PSD iese din Guvern, acesta pică. "Nu ştiu cine ne poate trimite pe noi la plimbare. Dacă PSD iese din Guvern, pică Guvernul, pentru că noi discutăm aici despre jumătate din Guvern şi nu cred că poate să mai stea un Guvern cu susţinere parlamentară de 30 şi ceva la sută", declară el.

"Nu ştiu cine pe cine trimite la plimbare. Cred că sunt declaraţii destul de războinice, sunt cam nervoşi colegii din PDL", conchide vice-preşedintele PSD.

Secretarul general al PDL, ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga spunea recent că în opinia sa ar fi necesară o restructurare a Guvernului în perioada următoare.

Referitor la partenerii de coaliţie, Blaga afirmă că există "mai multe PSD-uri" şi că unii social-democraţi vor să colaboreze în continuare cu PDL, dar există şi alţii care ştiu că împreună cu Mircea Geoană "pierd totul în partid".

"Iniţial, şi nu am fost printre cei care şi-au dorit această coaliţie, în momentul în care s-a decis constituirea ei, din raţiuni după părerea mea absolut rezonabile, am zis : asta e, mergem înainte, am putea gândi chiar o colaborare pe termen lung. Dar în acest moment văd că am avut dreptate când am spus că sunt mai multe PSD-uri, pentru că sunt unii care-şi doresc fără nici o discuţie să colaborăm în continuare şi alţii care ştiu că împreună cu domnul Geoană pierd totul în partid. Din păcate, a doua categorie se impune în acest moment în PSD", aprecia Vasile Blaga.