Legea votului uninominal, neconstitutionala

Curtea Constitutionala a admis contestatia presedintelui Traian Basescu privind legea Guvernului pe tema votului uninominal.

Potrivit comunicatului instantei, au fost admise contestatiile contra tuturor celor trei articole puse in discutie de seful statului…
In mare, este vorba despre prevederile privind listele suplimentare, conform, carora unii dintre viitorii parlamentari ar fi urmat sa poata fi desemnati in urma unei redistribuiri a voturilor, deci nu prin alegere directa…
Parlamentul va modifica articolele declarate neconstitutionale astfel incat uninominalul sa se aplice la alegerile de anul viitor spune presedintele camerei Deputatilor.
Bogdan Olteanu nu exclude chiar ca Guvernul sa vina cu o ordonanta de urgenta in cazul in care introducerea votului uninominal e tergiversata in legislativ.
La rindul sau, seful Senatului, Nicolae Văcăroiu spune că proiectul va intra în lucru la Camera superioara, pentru modificarea articolelor neconstituţionale.
Legea privind votul uninominal a fost adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului in fata celor 2 camere ale Parlamentului.