Lăzăroiu: Geoană nu va pierde şefia Senatului, după ce va fi exclus din PSD

lazaroiu-geoana-nu-va-pierde-sefia-senatului-ce-va-fi-exclus-psd.jpg

Mircea Geoană îşi va păstra funcţia de preşedinte al Senatului, crede sociologul Sebastian Lăzăroiu.

Mircea Geoană "nu va sta cu mâinile încrucişate", după excluderea din PSD. El îşi va face un grup cu care "mai devreme sau mai târziu să negocieze eventual cu celelalte partide, în preajma alegerilor". Geoană va fi ajutat în acest demers de vicepreşedintele PSD, Marian Vanghelie. Declaraţiile au fost făcute la RFI de sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Muncii.

Sebastian Lăzăroiu: În mod evident, unul din scopurile lansării temei cu suspendarea a fost de a acoperi tot scandalul din interiorul PSD, legat de excluderea lui Geoană, pentru că deja se vorbea de multă vreme. Lor nu le place subiectul şi atunci au lansat un subiect alternativ, suspendarea, care să mai acopere din ruşine.

 

Rep.: Credeţi că Mircea Geoană va fi exclus din PSD sau mai e loc de întoarcere?

S.L.: Cred că va fi exclus Mircea Geoană, dar nu cred că va pierde funcţia de preşedinte al Senatului. Trebuie un vot de revocare în Senat şi în momentul ăsta, cei din Opoziţie nu au majoritate pentru a-l revoca.

 

PSD "nu câştigă nimic" prin excluderea lui Geoană

 

Rep.: Dar ce ar câştiga PSD prin excluderea lui Mircea Geoană, din moment ce ar pierde şefia Senatului?

S.L.: Nu câştigă nimic PSD-ul. Cei care au pornit acţiunea, fac un mare favor celor de la Putere, pentru că Geoană nu va sta cu mâinile încrucişate. Va fi exclus din PSD, e foarte probabil că va încerca să rămână activ politic, nu cred că se va înscrie nici în PDL, nici în UNPR, nici în UDMR, cel mai probabil va încerca să-şi creeze un grup, cu care mai devreme sau mai târziu să negocieze eventual cu celelalte partide, în preajma alegerilor.

 

Rep.: Are Mircea Geoană forţa să facă acest lucru?

S.L.: Nu ştiu dacă are Mircea Geoană forţa să facă acest lucru, dar sigur o are Marian Vanghelie. E un organizator mai bun şi controlează nişte parlamentari…

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre excluderea lui Mircea Geoană din PSD