Kelemen Hunor: Viitorul ministru pentru fonduri europene, credibil şi cu autoritate

kelemen-hunor-viitorul-ministru-fonduri-europene-credibil-autoritate.jpg

Kelemen Hunor vrea un om credibil la viitorul minister pentru fonduri europene.

Doar viitorul ministru pentru fonduri europene trebuie să obţină votul Parlamentului, nu tot Guvernul, spune la RFI liderul UDMR, Kelemen Hunor. În opinia sa, "desfiinţarea fostului Minister al Integrării a fost o greşeală". El crede că viitorul ministru trebuie să fie un om "credibil şi cu autoritate".

Kelemen Hunor consideră că "a fost o greşeală desfiinţarea fostului Minister al Integrării. Acolo trebuia o schimbare şi atunci această problemă în 2011 nu ar fi o controversă".

Preşedintele UDMR declară că "trebuie votat ministrul şi cu ministrul structura. Structura se completează cu acest minister. Nu trebuie să treacă fiecare ministru prin Parlament, nu trebuie să treacă fiecare ministru prin comisia de specialitate şi nu trebuie un vot pentru întregul Guvern. Trebuie un vot pentru ministru şi cu acest vot se dă un vot şi pentru schimbarea structurii Guvernului".

Kelemen Hunor aminteşte că "s-au mai întâmplat în trecut astfel de situaţii, când s-a schimbat structura prin scoaterea unui minister sau prin adăugarea unui minister şi s-a votat doar acea structură, nu tot Guvernul".

În opinia lui Kelemen Hunor, viitorul ministru pentru fonduri europene trebuie să fie credibil şi cu autoritate. "Important este să fie un om credibil, un om care cunoaşte acest domeniu şi care are un cuvânt de spus, atât din punct de vedere politic şi din punct de vedere al fondurilor europene atât în Bruxelles, cât şi în ţară, în Guvern. Poate să fie şi un tehnocrat, poate să fie şi un om care nu este în nici un partid politic. Important este să fie un om cu autoritate şi un om credibil", conchide liderul UDMR, Kelemen Hunor.

 
Kelemen Hunor, intervievat de Cosmin Ruscior, despre ministerul pentru fonduri europene