Jurnaliştii de la Sunday Times explică de ce trebuie să demisioneze Severin

Pentru prima oară de la declanşarea scandalului "mită pentru voturi" din Parlamentul European, jurnaliştii de la Sunday Times, cei care au antrenat prin ancheta lor demisia a doi europarlamentari, rup tăcerea : cel care a coordonat ancheta, jurnalistul Jonathan Clavert, a acordat două interviuri în care sugerează că europarlamentarul român Adrian Severin, a treia tinţă a anchetei, ar trebui să demisioneze şi el din Legislativul European.

"Nu sunt sigur că Adrian Severin a înţeles cât de grav este să schimbi legi pentru clienţii care plătesc pentru asta", a declarat jurnalistul de la Sunday Times pentru platforma civică România Curată, amintind că în Marea Britanie parlamentarii care au fost implicaţi în scandaluri similare au demisionat pe loc.

Jonathan Clavit a insistat astfel că europarlamentarul român ştia că va fi platit pentru depunerea de amendamente.

"A trimis chiar şi o factură, care era pentru un amendament", a declarat jurnalistul pentru Radio România Actualităţi. "Am avut un contract general cu Adrian Severin, în baza căruia urma să fie plătit cu 100.000 de euro pentru consiliere parlamentară.

Dar spre deosebire de ceilalţi parlamentari, a cerut ca în cazul în care va lucra special în Parlament pentru noi să fie platit cu 4.000 de euro pe zi", a mai dezvăluit Calvit. 

Acesta spune ca nu se teme de ameninţările europarlamentarului român că va acţiona în instanţă Sunday Times pentru articolul care a declanşat scandalul pentru că publicaţia ar deţine mai multe dovezi decât cele făcute publice deja.