Înlocuirea lui Vlãdescu, comentatã de presa internaţionalã

vladescu-sebastian-20100903080040.jpg

Schimbarea lui Vlădescu, analizată de presa internaţională

Remanierea Guvernului român este comentată şi de agenţiile de presă internaţionale care se concentreaza pe înlocuirea ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, din cauza rolului pe care l-a jucat acesta în negocierea acordului cu FMI. Înlocuirea ministrului de Finanţe este "dezamăgitoare din perspectiva pieţelor, dar preţul este plătit pentru a i se da Guvernului actual cel puţin o şansă de supravieţuire în faţa unei moţiuni de cenzură cu care este ameninţat de opoziţie", a declarat pentru Bloomberg Tim Ash, şeful diviziei de cercetare de piaţă la Royal Bank of Scotland din Londra.

Remanierea Guvernului român este comentată si de agenţiile de presă internaţionale care se concentreaza pe înlocuirea ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, din cauza rolului pe care l-a jucat acesta în negocierea acordului cu FMI.

Înlocuirea ministrului de Finanţe este "dezamăgitoare din perspectiva pieţelor, dar preţul este plătit pentru a i se da Guvernului actual cel puţin o şansă de supravieţuire în faţa unei moţiuni de cenzură cu care este ameninţat de opoziţie", a declarat pentru Bloomberg Tim Ash, şeful diviziei de cercetare de piaţă la Royal Bank of Scotland din Londra.

Analiştii susţin că plecarea lui Vlădescu din Guvern este puţin probabil să afecteze măsurile de austeritate pe care trebuie să le implementeze Guvernul, subliniază şi cotidianul economic Financial Times.

Observatorii locali apreciază că Emil Boc încearcă să îmbunătăţească imaginea Guvernului, a cărui popularitate este în continuă scădere din cauza măsurilor de austeritate pe care este obligat să le implementeze, scrie si agenţia germană DPA.