Geoană, propus pentru excludere din PSD

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD a propus duminică excluderea din partid a lui Mircea Geoană, după ce preşedintele Senatului a refuzat să se supună voinţei partidului şi să renunţe la a funcţia pe care o deţine în prima cameră a Parlamentului. Mircea Geoană şi-a motivat gestul, afirmând că, dacă ar accepta să renunţe la şefia Senatului, funcţia ar urma să ajungă în tabăra democrat-liberală. Propunerea de excludere din partid urmează să fie înaintată Comitetului Excutiv al PSD care va decide dacă Mircea Geoană va mai face parte din PSD.

Preşedintele comisiei de integritate şi arbitraj a PSD, Dan Şova, a declarat că, potrivit Statutului PSD, Comisia analizează faptele, eventualele încălcări ale Statutului şi stabileşte care sunt sancţiunile care pot fi aplicate. Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă".

Geoană, propus pentru excludere din PSD

Dan Şova, Preşedintele comisiei de integritate şi arbitraj a PSD

AscultăDownload

Scandalul din PSD a început după ce Mircea Geoana a efectuat o vizita la Washington, fără acceptul partidului.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa PSD, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

"Nu şefii de la Bucureşti conduc partidul, ci membrii de partid. La Bucureşti se desfăşoară în aceste zile o dispută păguboasă, iar PSD trece printr-o situaţie confuză. Fac un apel la calm şi echilibru către membrii de partid. Vor exista încercări masive de racolare, nu cedaţi presiunii. Vom găsi o soluţie, PSD este un partid prea mare şi puternic pentru a intra în vrie", a spus el.