Frunda despre demisia premierului: Este ultima şansă ca UDMR să iasă de la guvernare

frunda-demisia-premierului-este-ultima-sansa-udmr-sa-iasa-guvernare.jpg

Gyorgy Frunda ar vrea ca UDMR să iasă de la guvernare şi să ceară alegeri anticipate, acum, după demisia premierului Emil Boc.

Decizia corectă este ieşirea de la guvernare şi pledarea UDMR-ului pentru alegeri anticipate, spune la RFI senatorul Gyorgy Frunda. El declară că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România are "ultima şansă" să iasă de la guvernare. Frunda nu agreează ideea unui premier tehnocrat.

Gyorgy Frunda nu elimină posibilitatea organizării de alegeri anticipate, după ce premierul Emil Boc şi-a anunţat luni demisia. "Eu nu elimin posibilitatea alegerilor anticipate. În mod cert, preşedintele republicii are sondaje de opinie nepublice, are la îndemână informaţii nepublice pe care le ia în considerare, are în vedere trendul PDL-ului şi viitoarea organizare a eşichierului parlamentar din România şi în funcţie de aceasta va decide dacă va declanşa sau nu alegerile anticipate. Pentru asta, fiecare partid parlamentar ar trebui să fie de acord cu alegerile anticipate", spune senatorul UDMR.

S-ar impune un premier tehnocrat, după demisia lui Emil Boc? Gyorgy Frunda crede că nu: "Eu nu cred în asta, de fapt nu văd cine ar fi un tehnocrat. Ar însemna să fie un tehnocrat o persoană din afara sferei politice, un om care nu este sau nu a fost membru de partid, care vine să administreze treburile ţării pentru câteva luni de zile. Atâta timp cât un premier ca Emil Boc, care este preşedintele celui mai mare partid din România la ora actuală nu a reuşit să aibă un suport stabil parlamentar, nu cred că o persoană care nu are un spate politic bine definit poate să facă lucrurile pe care nu le-a făcut actualul prim-ministru încă în funcţie".

Gyorgy Frunda declară că UDMR ar trebui să iasă din coaliţia de la guvernare şi să ceară alegeri anticipate, după demisia premierului Emil Boc. "Eu cred că este impetuos necesar să avem o şedinţă extraordinară a Consiliului Reprezentanţilor zilele acestea. Cred că trebuie să decidem rămânerea la guvernare sau ieşirea de la guvernare. Eu cred că este ultima şansă să ieşim de la guvernare. Dacă acum nu o facem, după ziua de azi sau după săptămâna aceasta, nu vom avea posibilitatea să ieşim de la guvernare, eventual să fim lăsaţi în afara guvernării. Văzând ceea ce s-a întâmplat, văzând că în domeniul economic, financiar, social, Guvernul nu a reuşit să realizeze ceea ce a fost în pactul încheiat primăvara trecută, cred că decizia politică corectă este ieşirea de la guvernare şi pledarea UDMR-ului pentru alegeri anticipate. De altfel, marţea trecută, în şedinţa grupurilor reunite ale UDMR, marea majoritate a colegilor deputaţi şi senatori am pledat pentru alegeri anticipate", precizează senatorul UDMR.

 
Gyorgy Frunda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre demisia premierului Emil Boc