Franţa, sub ameninţarea al-Qaida

turnul-eiffel-poza-afp-soldat-turn-20101018124333.jpg

Franţa este ameninţată de reţeaua teroristă al-Qaida (Foto : AFP).

Arabia Saudită a alertat ţările europene în legătură cu o nouă ameninţare teroristă al-Qaida. Anunţul a fost făcut de ministrul francez de Interne, care a declarat că ameninţarea se referă la continentul european şi în special la Franţa. "Ameninţarea este reală, iar vigilenţa noastră a rămas intactă", a subliniat ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux.

Arabia Saudită a alertat ţările europene în legătură cu o nouă ameninţare teroristă. Anunţul a fost făcut de ministrul francez de Interne, care a declarat că ameninţarea se referă la continentul european şi în special la Franţa.

"Ameninţarea este reală, iar vigilenţa noastră a rămas intactă", a subliniat ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, afirmând că planul de securitate Vigipirate este menţinut la nivelul de alertă maximă, declanşat în cazul unui risc iminent de atentat.

Serviciile secrete saudite au alertat "cu câteva zile în urmă" autorităţile europene, în legătură cu o nouă ameninţare teroristă în Europa şi în mod special în Franţa, din partea grupării al-Qaida din Peninsula Arabă, a declarat oficialul francez.

La începutul lunii octombrie, autorităţile franceze au anunţat existenţa unei ameninţări reale la adresa Franţei şi au făcut apel la vigilenţă.

Ulterior, Statele Unite i-au avertizat pe cetăţenii americani care călătoresc în Europa, în legătură cu "potenţiale riscuri de atentate teroriste", în special la Paris.

Pe de altă parte, un oficial NATO de rang înalt, citat de CNN a declarat ca Osama ben Laden şi adjunctul său se ascund probabil în case din nord-vestul Pakistanului şi se află aproape unul de celălalt. Pakistanul a negat în repetate rânduri că ar proteja membri ai conducerii reţelei teroriste.

 
Andreea Pietroşel, despre alerta teroristă din Franţa.