Flutur : Nu vom fi o galerie pentru nimeni dacă se dovedeşte vinovăţia

200907-13489.jpg

Flutur : Nu vom fi o galerie pentru nimeni dacă se dovedeşte vinovăţia

"PDL nu se va aşeza scut pentru nici un ministru, dacă Parchetul
începe urmărirea penală". Declaraţia a fost făcută de vice-preşedintele
Partidului Democrat Liberal, Gheorghe Flutur, după şedinţa BPN de luni,
6 iulie. "Nu vom fi o galerie pentru
nimeni dacă se dovedeşte vinovăţia", susţine vice-preşedintele Gheorghe
Flutur.

"PDL nu se va aşeza scut pentru nici un ministru, dacă Parchetul începe urmărirea penală". Declaraţia a fost făcută de vice-preşedintele Partidului Democrat Liberal, Gheorghe Flutur, după şedinţa BPN de luni, 6 iulie.

Flutur spune că PDL nu se va opune anchetării vreunui ministru de-al său. "Am fost prompţi şi când s-a votat înfiinţarea comisiei de anchetă", aminteşte el.

"Nu vom fi o galerie pentru nimeni dacă se dovedeşte vinovăţia", susţine vice-preşedintele Gheorghe Flutur. El a încercat să reducă importanţa cazului Ridzi. "Nu am discutat astăzi cazul Ridzi. Am discutat doar în ultimele câteva minute ale şedinţei BPN", declară Flutur.

Partidul Democrat Liberal era aşteptat să discute luni, 6 iulie, cazul Ridzi, în şedinţa BPN. Formaţiunea ar fi trebuit să caute o strategie de diminuare a prejudiciului de imagine cu care se confruntă din cauza acestui scandal.

Mesajul preşedintelui PDL, premierul Emil Boc este că susţinerea pentru ministrul Tineretului şi Sportului va exista doar până în momentul unui răspuns clar din partea DNA. O cerere de începere a urmăririi penale va duce la ridicarea sprijinului politic şi suspendarea Monicăi Iacob Ridzi din funcţia de ministru.

Există deja două tabere în PDL : una care o susţine pe Monica Iacob Ridzi, alta care cere delimitarea partidului de ministrul Tineretului şi Sportului. Vice-preşedintele Cezar Preda spunea recent că îl nemulţumeşte "solidarizarea ţigănească" a PDL-ului cu Ridzi, lucru care-i aminteşte de cazul pesedistului Bivolaru, din anii '90.

Monica Iacob Ridzi susţine că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea sa. Ea spune la postul tv Antena 3 că vrea să vadă dacă oameni din subordinea sa au greşit, pentru că ea nu îşi va asuma vina nimănui.

"Consider că o demisie în acest moment ar fi un act de laşitate din partea mea. Consider că ar fi în acest moment o recunoaştere a unei vini, a unei fapte penale. Eu ştiu un singur lucru, că nu trebuie să fugi de răspundere, că nu este normal să fugi şi să te ascunzi. Am considerat că dacă demisionam, fugeam de răspundere", declară Monica Iacob Ridzi.

PDL nu va împiedica ancheta justiţiei în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi. Iată ce a declarat de partea sa preşedintele Partidului Democrat Liberal, premierul Emil Boc, sâmbătă, 4 iulie.

Şeful Executivului precizează că formaţiunea sa nu va vota în Parlament împotriva începerii urmăririi penale, în cazul în care Direcţia Naţională Anticorupţie va solicita declanşarea acestei proceduri.

"PDL nu va face un scut în raport cu nici un ministru pentru anchetarea lui. Orice ministru la care DNA va cere începerea urmăririi va fi demis în aceeaşi zi. Justiţia trebuie să meargă până la capăt", susţine premierul.

Monica Iacob Ridzi este în vizorul DNA şi al unei comisii speciale de anchetă din Parlament, pentru modul în care a cheltuit şase sute de mii de euro, pentru organizarea Zilei Tineretului, pe data de doi mai. (CR - 6 iulie 2009;13.55h)