Ediţie specială Moldova : Secţiile de vot din Bucureşti, luate cu asalt de moldoveni

Înghesuială la cele două secţii de votare din Bucureşti, cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. Circa două mii de cetăţeni moldoveni au votat miercuri, în prima parte a zilei. Nu au fost înregistrate incidente sau nereguli.

Înghesuială la cele două secţii de votare din Bucureşti, cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Circa două mii de cetăţeni moldoveni au votat miercuri, în prima parte a zilei. Însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Cerbari este preşedintele secţiei de votare numărul 316, organizată la sediul ambasadei moldovene de la Bucureşti. El spune că la secţia respectivă au votat 660 de persoane.

La cealaltă secţie, de la sediul misiunii consulare a Republicii Moldova de la Bucureşti, din bulevardul Eroilor, au votat 346 de persoane.

Nu au fost înregistrate incidente sau nereguli. La ambasadă au avenit să voteze, în cursul dimineţii, grupuri organizate, din Timişoara şi Cluj.

Printre "personalităţile" din Moldova care au votat miercuri la secţia 316 se numără fostul ministru de Externe de la Chişinău, Mihai Popov, în prezent angajat la Lukoil România, Constantin Tampiza, director general al Lukoil România, Tudor Panţâru, deputat PSD în Parlamentul României, dar şi cântăreţul Cătălin Josan, care a spus că a votat pentru "un viitor mai bun, pentru tineri şi copii, pentru cei care vor să-şi expună punctele de vedere", potrivit Mediafax.

La ambasadă a sosit şi un autocar cu olimpici moldoveni, care se află în tabără în România. Cei mai mulţi dintre ei sunt minori şi nu au putut vota, însă au spus că vor să vadă cum se desfăşoară votul.

Moldoveni cu rezidenţă sau domiciliu temporar în România, Serbia sau Muntenegru pot vota la cele două secţii de votare din Bucureşti. Ei pot vota între orele şapte şi 21, având la dispoziţie peste opt mii de buletine de vot. Moldovenii care votează în România îşi pot exprima opţiunea electorală pe baza livretului de marinar sau a paşaportului moldovean, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat.

Alegători moldoveni, intervievaţi de Andreea Prisăcariu