Ediţie specială Moldova : Liderii moldoveni au votat pentru stabilitate şi integrare europeană

Preşedintele moldovean în exerciţiu, Vladimir Voronin susţine că a votat pentru "stabilitatea Republicii Moldova". Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă spune că a optat pentru "integrarea europeană" a ţării. Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat susţine că a descoperit el însuşi o fraudă electorală.

Preşedintele moldovean în exerciţiu, Vladimir Voronin (audio) susţine că a votat pentru "stabilitatea Republicii Moldova".

Şeful statului şi-a exprimat opţiunea miercuri, 29 iulie, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. El a votat la ora 08.30, la liceul cu predare în limba rusă Antioh Cantemir.

Întrebat despre un incident produs în oraşul Corjova, unde persoane necunoscute au blocat intrarea în secţia de votare, Vladimir Voronin a răspuns că această situaţie este una obişnuită. Singura soluţie pentru a evita astfel de probleme este în opinia sa ca oamenii să voteze în localităţi din apropiere.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă spune de partea sa că a optat pentru "integrarea europeană" a ţării. "Am votat pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, inclusiv pentru relaţii de bună vecinătate cu România şi Ucraina. Am votat pentru democraţie şi pentru viitorul copiilor în Uniunea Europeană. Aşa cum spunea şi Ştefan cel Mare, Moldova nu este a boierilor, ci a urmaşilor urmaşilor noştri. Avem observatori ai Partidului Liberal la secţiile de vot, dar nu este exclus să existe fraude deoarece persoane din interiorul secţiilor de vot ar putea semna pentru unii alegători care nu vor vota în realitate", afirmă liberalul.

Preşedintele Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean a votat la ora zece, la liceul Mihail Sadoveanu. "Am votat pentru democraţie şi pentru viitorul acestei ţări. Planificăm să avem o majoritate confortabilă împreună cu partenerii noştri ca să formăm guvernarea. Noi nu am protestat nici pe 6 şi nici pe 7 aprilie. Atunci noi am ieşit ca să liniştim mulţimea", precizează Serafim Urechean.

"E timpul să terminăm cu dictatura. Vom găsi limba comună cu celelalte partide din Parlament. Este foarte important ca poporul să aleagă preşedintele. Am votat pentru democraţie şi pentru integrare europeană. Am votat împotriva provocărilor comuniştilor şi împotriva corupţiei. Vrem să fie ordine în ţară", afirmă preşedintele Alianţei Moldova Noastră.

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat susţine că a descoperit el însuşi o fraudă electorală. "Am descoperit în lista electorală două persoane străine, care ar fi locuit la mine în casă. Sunt sigur că de mâine cetăţenii vor trăi mai bine deoarece vom obţine victoria, iar jurnaliştii străini nu vor mai fi persecutaţi în Republica Moldova", declară preşedintele PLDM, care precizează că a votat "pentru viitorul european al copiilor noştri".

Vladimir Voronin, despre alegerile parlamentare anticipate.