Discurs dur al lui Muammar Gaddafi

discurs-dur-al-lui-muammar-gaddafi.jpg

Civilii din Libia fug din calea luptelor dintre rebeli şi trupele lui Muammar Gaddafi (Foto: Reuters/Bob Strong).

Liderul libian, Muammar Gaddafi, le cere susţinătorilor săi "să se pregătească pentru lupta de eliberare" a oraşelor controlate de insurgenţi. Dictatorul a transmis un mesaj difuzat de televiziunea libiană.

Muammar Gaddafi prezice "sfârşitul apropiat pentru şobolani" şi "colonizatori". "Sfârşitul colonizatorului este aproape şi sfârşitul şobolanilor este aproape. Ei (rebelii) fug dintr-o casă în alta în faţa maselor care îi vânează", declară colonelul, în mesajul difuzat de televiziunea libiană.

În timp ce liderul libian le cere susţinătorilor săi "să se pregătească pentru lupta de eliberare" a oraşelor controlate de rebeli, insurgenţii anunţă că au avansat în mai multe oraşe din vestul ţării, printre care Zawiyah, Sorman şi Gharyan.

"Colonizatorul şi agenţii săi nu mai pot recurge decât la minciuni şi la război psihologic, după ce toate războaiele, cu toate armele au eşuat", mai declară Muammar Gaddafi, într-un moment în care presa şi reţelele sociale vehiculează zvonuri privind iminenta sa plecare în străinătate.

Potrivit imaginilor transmise de televiziunea libiană, câteva sute de susţinători ai regimului Gaddafi se aflau în Piaţa Verde din centrul capitalei Tripoli, purtând portrete ale dictatorului şi drapele libiene.