Diaconescu: E neserios şi prematur să anunţăm creşterea salariilor!

"A anunţa clar şi categoric măsuri cum ar fi creşteri salariale în acest moment mi se pare şi prematur şi destul de neserios!". Iată ce declară la RFI preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Cristian Diaconescu. "Nu cred că este normal să ne jucăm cu astfel de declaraţii!", spune senatorul.

Cristian Diaconescu spune că partidele din coaliţia de guvernare trebuie să acţioneze "cu profesionalism" în ceea ce priveşte creşterea salariilor.

"Partidele politice, mai ales cele din coaliţie, evident, pentru că e un moment delicat trebuie să acţioneze cu profesionalism. Prudenţa sau curajul, dacă sunt bine fundamentate nu fac decât să vină în întâmpinarea societăţii. Deci atâta vreme cât există capacitate profesională corespunzătoare de reacţie, cred eu, lucrurile ar fi în regulă. Câtă vreme rămânem în zona strict politică, atunci avem o problemă", atrage atenţia preşedintele UNPR.

Senatorul Cristian Diaconescu nu crede că "în acest moment cineva poate spune cu maximă seriozitate privind la evoluţiile externe şi la capacităţile economice pe care le are România, în ce măsură pot fi majorate salariile sau pensiile anul viitor. Sigur, pensiile sunt o chestiune separată, este o lege care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012".

 

Creşterea salariilor, sub semnul întrebării

 

În opinia lui Cristian Diaconescu, a anunţa creşterea salariilor "în acest moment" este "prematur şi neserios". "Situaţia economică internaţională este în evoluţie, România este de-abia ieşită dintr-o criză destul de complicată (…). Or a anunţa clar şi categoric măsuri cum ar fi creşteri salariale în acest moment mi se pare şi prematur şi destul de neserios, pentru că sunt lucruri extrem de sensibile care privesc viaţa fiecărui cetăţean şi nu cred că este normal să ne jucăm cu astfel de declaraţii!", afirmă preşedintele UNPR.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un nou apel acum câteva zile, la Palatul Cotroceni, către partidele din coaliţie să nu alunece spre populism. Şeful statului a dat de înţeles că nu e de acord nici cu majorarea salariilor bugetarilor şi nici cu introducerea coşului de solidaritate pentru pensionari, măsură prin care vârstnicii ar putea cumpăra alimente de bază la preţuri reduse.

 
Cristian Diaconescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre burse şi creşterea salariilor