Daul: PPE a fost întotdeauna motorul integrării europene

daul-ppe-fost-intotdeauna-motorul-integrarii-europene.jpg

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul

"Familia noastră este cea a reformei, a creşterii economice şi a responsabilităţii. Noi am fost întotdeauna motorul integrării europene". Declaraţia a fost făcută de liderul grupului popular din Parlamentul European, Joseph Daul, în deschiderea Congresului PPE de la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Joseph Daul spune la Congresul PPE de la Bucureşti că spre deosebire de soluţia popularilor europeni, cea propusă de socialişti de mai bine de 30 de ani este cea a îndatorării, pentru a susţine creşterea economică. "Stânga se încăpăţânează să creadă că vom reveni la creşterea economică îndatorând generaţiile viitoare. Ei apără această opţiune de mai bine de 30 de ani, fără succes", declară liderul grupului popular din Parlamentul European.

UE are nevoie de plusvaloarea adusă de politicile comune europene în agricultură, dezvoltare regională, transporturi, energie şi cercetare şi inovare, iar dictonul PPE, "Europa are nevoie de mai multă Europă", nu e doar un slogan de campanie, mai afirmă Joseph Daul.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European mai precizează că reuniunea de la Bucureşti este importantă, pentru că se va stabili manifestul politic şi se va discuta despre alegerile europarlamentare din 2014, precum şi despre candidatul popular pentru preşedinţia Comisiei Europene.