Crin Antonescu : Voi fi un altfel de preşedinte

Şeful Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu vrea să fie un altfel de preşedinte decât Traian Băsescu. A spus-o chiar el sâmbătă în cadrul Ligii Aleşilor Locali, organizată la Sala Reduta din Braşov. Crin Antonescu e de părere că o campanie electorală nu trebuie să se transforme într-un "concurs de scandaluri".

Şeful Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu vrea să fie un altfel de preşedinte decât Traian Băsescu. A spus-o chiar el sâmbătă în cadrul Ligii Aleşilor Locali, organizată la Sala Reduta din Braşov.

Crin Antonescu e de părere că o campanie electorală nu trebuie să se transforme într-un "concurs de scandaluri".

"Nu un concurs de scandaluri trebuie să fie această campanie. România suferă de prea mult scandal. Faptul că Traian Băsescu a interpretat modificat, mutilat, după bunul său plac Constituţia şi înţelesul general a ceea ce înseamnă preşedinte al României, faptul că a făcut o instituţie pentru un singur jucător nu înseamnă că trebuie să fac la fel şi eu. Preşedintele trebuie să respecte prevederile Constituţiei, chiar dacă nu sunt cele mai inspirate", crede liderul PNL.

Antonescu afirmă că în campania electorală liberalii nu se vor rezuma doar la a strânge mâna oamenilor şi a poza cu ei, ci trebuie să le afle şi problemele.

"Să-i lăsăm pe ei să facă festivaluri, să se împingă în faţa altarelor cu preoţii, iar noi să le arătăm că se poate vorbi, acţiona, comporta şi altfel. Voi fi un alt model de preşedinte al României. Nu trebuie să răcnesc ca să puteţi înţelege că vom câştiga Preşedinţia", declară Crin Antonescu.

Preşedintele PNL declara în urmă cu doar câteva luni că politicienii din România trebuie pedepsiţi dacă mai "mint cu neruşinare".

"Nu există soluţii pentru probleme punctuale, nu există proiecte pentru zone speciale cum este de exemplu Valea Jiului. Nu există decât promisiuni. Nu există decât promisiunea că se întrezăresc semnele ieşirii din criză şi nu vedem care sunt semnele acelea, pentru că nu am auzit de oameni angajaţi, ci doar de oameni disponibilizaţi. Se repetă aceleaşi minciuni, pentru că suntem în campanie electorală", spunea Crin Antonescu la acea vreme.

Candidatul Partidului Naţional Liberal la Preşedinţie trebuia să se întâlnească sâmbătă cu liderii locali veniţi din toată ţara la ora zece, dar Crin Antonescu a întârziat peste o oră. El şi-a justificat întârzierea, spunând că s-a întâmplat din cauza traficului.