Comisia Ridzi îşi poate continua activitatea

200907-13512.jpg

Comisia Ridzi îşi poate continua activitatea

Activitatea Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi poate
continua. Aşa a decis Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care a
stabilit că nu se întrunesc condiţiile din Regulament pentru ca această
comisie să nu mai funcţioneze.

Activitatea Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi poate continua. Aşa a decis Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care a stabilit că nu se întrunesc condiţiile din Regulament pentru ca această comisie să nu mai funcţioneze.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a spus marţi, 7 iulie că Biroul Permanent a analizat scrisoarea procurorului general Laura Codruţa Kovesi adresată deputatului PDL Cristian Boureanu, membru al comisiei parlamentare de anchetă. Conducerea Camerei a constatat că din document "nu rezultă că s-a început urmărirea penală în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi", precizează Zgonea.

Teoretic, comisia este obligată să-şi înceteze activitatea, dacă procurorii anunţă oficial că au început urmărirea penală împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, democrat-liberala Monica Iacob Ridzi.

Valeriu Zgonea explică faptul că scrisoarea procurorului general nu este o corespondenţă directă cu Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, ci "cu un coleg deputat".

Deputatul PDL Cristian Boureanu a spus luni că a trimis o adresă la DNA şi a primit un răspuns din partea procurorului general, în care arată că la DNA se derulează acte premergătoare începerii urmăririi penale în cazul Ridzi.

Monica Iacob Ridzi este în vizorul DNA şi al unei comisii speciale de anchetă din Parlament, pentru modul în care a cheltuit şase sute de mii de euro, pentru organizarea Zilei Tineretului, pe data de doi mai.

PDL nu va împiedica ancheta justiţiei în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi. Iată ce a declarat preşedintele Partidului Democrat Liberal, premierul Emil Boc, sâmbătă, 4 iulie.

Şeful Executivului precizează că formaţiunea sa nu va vota în Parlament împotriva începerii urmăririi penale, în cazul în care Direcţia Naţională Anticorupţie va solicita declanşarea acestei proceduri. (CR - 7 iulie 2009;13.05h)