Circ în comisia Udrea

Scandal în comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea. Ministrul Turismului a venit la audierile de joi, dar nu a stat decât zece minute, timp în care s-a certat cu preşedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban. Ministrul Turismului a lansat un atac dur la adresa membrilor acestui organism parlamentar, pe care i-a anunţat că a depus plângeri penale împotriva lor.

Scandal în comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea. Ministrul Turismului a venit la audierile de joi, dar nu a stat decât zece minute, timp în care s-a certat cu preşedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban.

Ministrul Turismului a lansat un atac dur la adresa membrilor acestui organism parlamentar, pe care i-a anunţat că a depus plângeri penale împotriva lor.

Elena Udrea susţine că a venit la audierea din comisie din respect faţă de instituţia Parlamentului, dar şi pentru "a-i privi în ochi" pe cei care încearcă să-i fabrice un dosar penal.

Ministrul acceptă controlul Comisiei parlamentare de anchetă faţă de Ministerul Turismului, dar nu acceptă ca din această comisie să facă parte cei care s-au decredibilizat, în opinia sa. Elena Udrea i-a nominalizat în acest sens pe Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Aura Vasile, Dumitru Chiriţă şi Claudiu Ţaga.

Udrea le-a cerut pe un ton ridicat acestor persoane să-şi dea demisia atât din comisie, cât şi din Parlament. "Recunosc orice comisie de anchetă din care dumneavoastră nu faceţi parte", afirmă Elena Udrea.

Cu câteva zeci de minute înainte de acest scandal din Parlament, ministrul Turismului a fost la Parchetul instanţei supreme, unde a depus plângere împotriva membrilor comisiei parlamentare, Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu, Claudiu Ţaga şi Dumitru Chiriţă, pentru abuz şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

Pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din comisia Udrea, între Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Aura Vasile şi Lakatos Peter, care a negat însă ulterior participarea la presupusa discuţie.

Membrii comisiei discută modalităţi de a găsi dovezi în sprijinul acuzaţiilor apărute la adresa ministrului Turismului. Cel identificat ca fiind Lakatos Peter spune : "Ştiţi cum trebuie să acţionăm, deci dacă nu reuşim să punem în evidenţă fapte de natură penală care să o incrimineze şi să intre şi DNA-ul sub o formă de autosesizare, dacă nu reuşim acest lucru, nu vom face mare brânză aprofundând BRD, Amalia Năstase şi pe alţii".

Adriana Săftoiu a completat : "Dar nu-i penal, asta e ! Până acum am dovedit ceva, am reuşit noi să scoatem ceva de la ei de natură penală ?".

Comisia de anchetă verifică mai multe cheltuieli realizate de Ministerul Turismului. Parlamentarii vor să vadă dacă anumite achiziţii au fost corecte şi de asemenea vor să verifice finanţarea campaniilor de promovare a turismului românesc.

Ludovic Orban se ceartă cu Elena Udrea