Băsescu către Rus: Nu cu nea Vasile faci verificarea listelor

basescu-furios.jpg

Traian Băsescu

Dispută pe seama modalităţii în care vor fi verificate listele electorale, care trebuie să ajungă cât mai repede la judecătorii Curţii Constituţionale. Preşedintele suspendat Traian Băsescu se opune organizării unui mini-recensământ. El este de părere că instituţiile statului trebuie să ofere datele pentru actualizarea listelor. "Auzeam la RFI că Rus vrea să îl trimită pe nea Vasile pe coclauri..", a afirmat, sâmbătă, Traian Băsescu într-o conferinţă la sediul său de campanie. Reacţia preşedintelui suspendat vine după declaraţia facută vineri seară la RFI de ministrul de Interne. Ioan Rus a avansat ideea unui mini-recensământ ale cărui rezultate ar urma să fie gata până la sfârşitul lunii.

 

"Actualizarea nu se face trimiţându-l pe nea Vasile, potrivit legii. L-aţi văzut pe ministrul Rus, responsabil de cifra care se transmite înainte de începerea referendumului, ieri chema nemţi. Trebuie să îi spun că niciodată nu vor veni nemţii să facă ce trebuie să facă autorităţile românii. Aseară îl căuta pe nea Vasile să îl trimită pe coclauri. Ce te faci în satele de munte, unde sunt aşezate, hăt, pe coline, casele din kilometru în kilometru. Cred că acolo se duce însuşi Rus în satele din Carpaţii Orientali şi Dobre în satele din Carpaţii Occidentali şi iau la picior casele de pe coasta de deal", a spus Traian Băsescu.

"Nu se pot actualiza listele, aşa cum ne-a promis domnul Ponta şi cu domnul Rus. Ei nu fac decât să penibilizeze Guvernul României şi prin efect România însăşi. Nu nea Vasile trebuie să vadă decesele, ci autorităţile locale care au înregistrate toate decesele, tot ce au de făcut este să constate dacă au fost radiaţi sau nu. Îmi permit să recomand domnului ministru Rus un dram de luciditate.", a argumentat preşedintele suspendat.

Ioan Rus declara vineri la RFI că “listele electorale pentru referendumul din 29 iulie există. Dat fiind faptul că sunt o sumedenie de discuţii privitor la exactitatea conţinută în aceste liste, în legătură cu care pot fi unele probleme, CC a cerut Guvernului să dea o listă finală, verificată încă o dată. Bun, asta înseamnă un mini-recensământ, practic, în România, dar sigur fără atâtea capitole cât avea recensământul. Aici e da sau nu, există sau nu există cetăţeanul respectiv.

Declaraţia completă a Ministrului Ion Rus, în interviul realizat de Cosmin Ruscior: http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/ioan-rus-rfi-vom-organiza-un-mini-recensamant-24-august-va-veni-un-om-al