Ape tulburi in PSD

200803-3548.jpg

Ape tulburi in PSD

Social-democratii sunt mai divizati ca oricand in privinta candidatului pentru Primaria Bucuresti. Acest lucru s-a vazut si dupa sedinta BPN de luni, 24 martie. Exista deja un candidat, Marian Vanghelie. Nume grele, intre care Ion Iliescu, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu-l vor insa pe primarul Sectorului cinci, ci pe Sorin Oprescu.

Social-democratii sunt mai divizati ca oricand in privinta candidatului pentru Primaria Bucuresti. Acest lucru s-a vazut si dupa sedinta Biroului Permanent National de luni, 24 martie.

Exista deja un candidat, Marian Vanghelie. Nume grele, intre care Ion Iliescu, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu-l vor insa pe primarul Sectorului cinci. Seful Senatului Nicolae Vacaroiu (audio) merge pe mana lui Sorin Oprescu.

De partea sa, Marian Vanghelie ar fi avut un schimb dur de replici cu Ion Iliescu la sedinta de luni. Vanghelie (audio) spune ca nu primeste lectii de la nimeni. El spera ca pana la urma Comitetul Executiv va respecta decizia PSD Bucuresti, care l-a propus candidat la Primaria Capitalei.

Intrebat de RFI cum apreciaza iesirile lui Marian Vanghelie, Ion Iliescu (audio) a raspuns :

Eu cred ca-i imprudent si nu-i slujesc la nimic asemenea manifestari de orgoliu. E inca tanar, are doar 40 de ani, are o experienta acumulata si care-i utila bineinteles, dar nu-i suficient. Daca nu este realist, pierde pe mana proprie. Dar eu nu vreau sa comentez, pentru ca la momente din astea de tensiune si de abordare mai subiectiva, sigur oamenii mai spun si nastrusnicii.

Rep : Totusi, Marian Vanghelie se comporta ca si cum ar fi deja candidatul PSD la Primaria Capitalei. Ce efecte va avea acest comportament ?

I.I. : Omul are vointa, dar nu-i suficient. Asta-i bine, ca pe de o parte are determinare si asta-i necesar pentru un om, sa fie hotarat, sa lupte pentru o anumita pozitie, dar asta nu-i suficient.

Rep : Se mai poate schimba ceva in privinta candidatului PSD pentru Primaria Capitalei ?

I. I. : Ce sa se schimbe, ca inca e in faza de laborator, de verificare a diverselor variante posibile, nu-i vorba de schimbat, ci e vorba de a ajunge la o concluzie comuna, care sa fie acceptata de toata lumea.

Rep : Cum va explicati ca Mircea Geoana a spus saptamana trecuta ca se va merge pe varianta Marian Vanghelie ?

I.I. : El nu a spus asa ceva. El a apreciat calitatile lui Marian Vanghelie ca un om dinamic, un om activ si care a si crescut, care are meritele lui, dar in sondaje pana acum o cota mai buna are Sorin Oprescu. Si sigur, un bun candidat trebuie sa aiba si suportul organizatiei respective. Se va ajunge pana la urma la o solutie, care sa fie cea mai convenabila si cea mai profitabila pentru partid.

Pe un ton ponderat, presedintele PSD Mircea Geoana (audio) face apel la calm.

Discutiile din PSD arata clar ca lupta pentru putere e mai apriga ca oricand. Iata ce apreciaza la RFI jurnalistul Adrian Ursu (audio).

Candidatii PSD la locale vor fi lansati oficial pe 16 aprilie. (CR - 3/24/2008;17.45h)