A.I. : "Decretul italian incalca drepturile omului"

200801-2123.jpg

A.I. : "Decretul italian incalca drepturile omului"

Antonio Marchesi, consultant juridic la Amnesty International Italia spune ca decretul privind expulzarea imigrantilor care comit infractiuni "ridica semne de intrebare privind drepturile omului".

Antonio Marchesi (audio), consultant juridic la Amnesty International Italia, despre decretul Guvernului italian privind expulzarea imigrantilor care comit infractiuni :

“Acest decret ridica anumite semne de intrebare in ceea ce priveste drepturile omului. Expulzarile sunt decise de prefecti, care au putine sau chiar nici un pic de cunostinte juridice, doar in baza unor motive formulate foarte vag, ce tin mai degraba de siguranta publica decat de crime propriu-zise.
Deci acei oameni sunt expulzati doar pentru ca sunt considerati de catre Politie sau de catre comunitatea locala un pericol pentru societate.
Aceste ordine de expulzare sunt puse imediat in practica, deci nu putem afla de exemplu daca acele persoane au fost macar condamnate sau daca au cerut azil in Italia. Se aplica oricarui cetatean strain, inclusiv cetatenilor Uniunii Europene”. (CR – 8 November 2007;20.15h)