Paul McCartney a cântat împreună cu Nirvana în cadrul unui concert istoric la New York

image.jpg

Paul McCartney, Alicia Keys şi Bruce Springsteen

O serie de staruri şi vedete şi-au unit talentele miercuri seară, la Madison Square Garden din New York, pentru un concert istoric în favoarea sinistraţilor uraganului Sandy.

Bruce Springsteen şi grupul său, E Street Band, au deschis concertul, intitulat "12-12-12", cu piesele "Land of hope and dreams", "Wrecking Ball" şi "My city in ruins", cea din urmă având o conotaţie specială, după uraganul care a devastat coasta nord-estică a Statelor Unite în luna octombrie. Au mai urcat pe scenă Roger Waters, grupul The Who, Mick Jagger, Billy Joel, Alicia Keys, Chris Martin într-un duet surpriză cu Michael Stipe (solistul grupului R.E.M.), Eddie Vedder, Kanye West şi actorii de comedie Jon Stewart şi Steve Colbert, dar şi Adam Sandler, care a oferit spectatorilor o versiune ireverenţioasă a baladei lui Leonard Cohen, "Hallelujah".

După mai bine de cinci ore de concert, în faţa a peste 13.000 de spectatori entuziasmaţi, Paul McCartney a avut onoarea de a-l încheia, cântând mai întâi alături de Diana Krall, iar apoi invitându-i pe scenă pe Dave Grohl şi Krist Novoselic, cei doi membri supravieţuitori ai grupului Nirvana, pentru a interpreta împreună un cântec ce a fost compus special pentru acest eveniment.

Concertul a fost transmis de 37 de posturi de televiziune din Statele Unite şi de multe site-uri de streaming online şi posturi de radio. Show-ul va fi difuzat de 200 de posturi de televiziune internaţionale, potrivit organizatorilor, care mizează pe o audienţă globală de 2 miliarde de persoane.