Medicul lui Michael Jackson, găsit vinovat

dr-conrad-murray.jpg

Conrad Murray

Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost găsit vinovat de uciderea involuntară a starului, în urma unui proces care a durat peste o lună.

Un juriu format din şapte bărbaţi şi cinci femei a ajuns la acest verdict după două zile de deliberări. Medicul Conrad Murray, găsit vinovat de ucidere involuntară, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a practica medicina.

Doctorul în vârstă de 58 de ani este eliberat pe cauţiune, după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010. Conrad Murray a fost acuzat că a dat dovadă de o "neglijenţă criminală" în îngrijirile medicale acordate cântăreţului Michael Jackson, în special în ceea ce priveşte administrarea de propofol, un sedativ puternic pe care megastarul îl folosea ca somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani. Conrad Murray, care era pe atunci medicul personal al megastarului, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului acest medicament în dimineaţa zilei în care acesta a murit.

Cu toate acestea, Experţii în legislaţia americană susţin că medicul Conrad Murray ar putea să beneficieze de o nouă lege din statul California, ale cărui închisori sunt supraaglomerate. Judecătorul Michael Pastor ar putea să îl condamne pe medicul american, pe 29 noiembrie, la arest la domiciliu, plasarea sub un regim de libertate condiţionată sau chiar la patru ani de închisoare cu executare.