A fost anunţată data premiilor Grammy

Gala premiilor Grammy, unele dintre cele mai prestigioase trofee din industria muzicală, va avea loc pe 10 februarie 2013, la Los Angeles.

Tradiţionalul concert prin care sunt anunţate nominalizările la premiile Grammy va avea loc tot la Los Angeles, pe 5 decembrie, au precizat într-un comunicat reprezentanţii The Recording Academy, organizaţia care decernează aceste trofee. Atât concertul prin care vor fi anunţate nominalizările, cât şi gala de decernare a trofeelor - ajunsă la cea de-a 55-a ediţie în 2013 - vor avea loc la Staples Center şi vor fi transmise în direct de postul de televiziune american CBS.

Organizatorii galei Grammy au anunţat, în aprilie 2011, că vor reduce numărul categoriilor de premii de la 109 la 78, începând cu ediţia din 2012, într-o încercare de revizuire capitală a evenimentului, cu scopul de a reduce structura exagerat de "umflată" a acestuia. Ei au spus, totodată, că restructurarea era necesară pentru a menţine "prestigiul celor mai mari premii ce sunt acordate de profesioniştii din industria muzicală".