Concert Pasărea Colibri pe 25 noiembrie în București

pasareacolibri.jpg

Pasărea Colibri

Vineri, 25 noiembrie 2011, de la orele 19.30, Pasărea Colibri va susține la Sala Palatului din București un concert excepțional care marchează 19 ani  de la momentul în care Mircea Baniciu și Mircea Vintilă au cântat prima oară împreună cu Florian Pittiș. 

Povestea înființării trupei Pasărea Colibri începe în cadrul unui eveniment de la Râmnicu-Vâlcea, la care Florian Pittiș, în calitate de prezentator, i-a invitat pe scenă pe Mircea Baniciu și Mircea Vintilă și, deși după prezentare trebuia să părăsească scena, Pittiș a rămas și a cântat alături de cei doi folkiști. După spectacol l-au cooptat în grup și pe Vlady Cnejevici și așa a luat naștere Pasărea Colibri. Cu timpul, trupa a devenit una dintre cele mai importante reprezentate ale genului folk/rock din România și a concertat în fața a zeci de mii de fani din toată țara și numai.

La spectacolul aniversar de pe 25 noiembrie, Mircea Baniciu și Mircea Vintilă vor cânta alături de Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cristi Iorga și Marian Mihăilescu. Repertoriul pregătit pentru concert include cele mai cunoscute melodii interpretate de Pasărea Colibri, precum “Eșarfa în dar”, “Miruna”, “Vara la țară”, “Lăptăria lui Enache”, “Mielul”, “Mugur de fluier”, “Andrii Popa” sau “Vinovații fără vină”.