Au fost anunţate nominalizările pentru premiile Grammy 2013

grammy-2013-nominees-c-433x330.jpg

Premiile Grammy 2013

Nominalizările pentru premiile Grammy 2013 au fost anunţate miercuri seară, în cadrul unui concert organizat la Bridgestone Arena din oraşul american Nashville.

Kanye West, Jay-Z, Frank Ocean, Dan Auerbach din grupul The Black Keys, trupa Mumford & Sons şi grupul fun. sunt artiştii care au fost nominalizaţi în şase categorii. Dan Auerbach a primit cinci nominalizări ca membru al trupei The Black Keys şi o nominalizare individuală la categoria "producătorul anului".

Fun., un grup indie pop, devenit cunoscut cu piesa "We Are Young", interpretată alături de Janelle Monae şi pe care o puteţi asculta în playlist-ul RFI Romania, a fost nominalizată la câteva categorii majore, inclusiv "cel mai bun artist debutant", "cel mai bun cântec" şi "cea mai bună înregistrare a anului" - cu "We Are Young" - şi "cel mai bun album al anului" pentru materialul "Some Nights". Jeff Bhasker, producătorul grupului, a fost nominalizat la patru categorii.

Reprezentanţii National Academy of Recording Arts and Sciences nu au trecut cu vederea niciun artist important la categoriile principale. Cele mai cunoscute piese din 2012 se regăsesc cumva printre nominalizări. Astfel, piesa "Somebody That I Used To Know", interpretată de Gotye, va concura la "înregistrarea anului", iar "Call Me Maybe", de Carly Rae Jepsen, a fost nominalizată la categoria "cântecul anului". Drake, Rihanna, Taylor Swift, Kelly Clarkson, Jack White şi Hunter Hayes se numără printre cei 16 muzicieni care au primit câte trei nominalizări.

Cea de-a 55-a gală Grammy Awards va avea loc pe 10 februarie la Los Angeles. Vor fi acordate trofee în 81 de categorii.