Caravana Guerilla Verde ancorează la Constanţa

Săptămâna aceasta elevii şi studenţii constănţeni sunt invitaţi la filme verzi şi dezbateri pe teme de mediu. Până acum peste 1 200 de tineri au participat la evenimentele Guerilla Verde. Proiectul se derulează în perioada 1 - 25 martie. 

Guerilla Verde a plecat din Bucureşti şi a inclus oraşele Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa. Tinerii vor primi sfaturi practice prin intermediul filmului documentar ”No Impact Man” -  un experiment extrem, în care o familie încearcă să trăiască timp de un an cu un impact minim asupra mediului. Printre măsurile luate se număra renunţarea la electricitate, mijloace de transport, lift, cosmetice, lame de ras sau scutece de unică folosinţă, cumpărăturile se reduc la mâncare luată doar de la producătorii locali.

Participanţii vor avea ocazia să dezbată pe această temă împreună cu reprezentanţi ai ONG-urilor de mediu, invitaţi  la aceste proiecţii eveniment. Caravana Guerilla Verde se derulează sub egidă Ministerului Mediului şi Pădurilor  şi a  Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Evenimentele Guerilla Verde din Constanţa sunt organizate în parteneriat cu Primăria Constanţa.


 Cea de a cincea ediţie a caravanei de film eco  Guerilla Verde se apropie de final. Până acum, peste 1 200 de tineri au participat la evenimentele din cadrul proiectului. Ei au avut ocazia de a viziona filmele oferite de organizatori şi de a participa la dezbateri pe teme de mediu.


Săptămâna trecută a fost rândul tinerilor clujeni să participe la dialogul verde. Elevii Liceului Waldorf s-au arătat deosebit de deschişi şi de interesaţi de subiect. Gheaţa a fost spartă de voluntarii EVS, care le-au vorbit despre experienţa voluntariatului într-o ţară străină. Cei 8 tineri, care provin din 6 state, le-au demonstrat elevilor şi studenţilor clujeni cât de mult contează credinţa şi apartenenţa la o cauză socială. Astfel, timp de 4 luni, ei dezvoltă în România proiecte cu caracter social. Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie « Iuliu Hatieganu » au dat, de asemenea, curs invitaţiei organizatorilor. Ei au fost şi mai receptivi la mesajul transmis prin intermediul filmului şi mai ales, au reacţionat pozitiv la îndemnul tinerilor voluntari străini.  

Caravana se încheie săptămâna aceasta la Constanţa.Conferinţa de presă care anunţă desfăşurarea evenimentelor are loc astăzi, 21 martie, începând cu oră 11.00, la sediul Primăriei Constanţa.
 


Programul proiecţiilor este următorul :


 22 martie: 10.00 - 12.00 - Liceul Teoretic Ovidius, Sala de Festivităţi
 23 martie: 13.30 - 15.30 - Academia Navală "Mircea cel Batran” , Sala de festivităţi