Tragedia de la Maternitatea Giuleşti ia amploare

ambulante-smurd-20100817083947.jpg

Tragedie la Maternitatea Giuleşti : patru bebeluşi au murit într-un incendiu.

Numărul bebeluşilor care au murit în urma incendiului de luni seară, de la Maternitatea Giuleşti creşte. Bilanţul tragediei a ajuns la patru morţi, după ce alt nou-născut a murit marţi dimineaţă. Medicii se confruntă şi cu o altă problemă : din cauza faptului că brăţările bebeluşilor au ars în timpul incendiului, micuţii nu pot fi încă identificaţi.

Numărul bebeluşilor care au murit în urma incendiului de luni seară, de la Maternitatea Giuleşti creşte. Bilanţul tragediei a ajuns la patru morţi, după ce alt nou-născut a murit marţi dimineaţă.

Dintre ceilalţi şapte copii afectaţi de incendiu, patru au arsuri pe 80% din corp, iar medicii de la spitalul "Grigore Alexandrescu", unde au fost mutaţi luni seară estimează că şansele de supravieţuire sunt minime.

Medicii se confruntă şi cu o altă problemă : din cauza faptului că brăţările bebeluşilor au ars în timpul incendiului, micuţii nu pot fi încă identificaţi.

Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat declară că la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost aduse mai multe ventilatoare şi incubatoare de la Spitalul Budimex şi a fost chemat şi personal suplimentar.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei spune că incendiul a fost localizat la etajul doi al clădirii, unde ardea cu flacără deschisă, fiind foarte mult fum în Secţia Terapie Intensivă.

Surse judiciare citate de Mediafax susţin că explozia din Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat.

Zona a fost izolată, urmând ca specialiştii să înceapă marţi o expertiză, care să stabilească exact cauzele producerii exploziei.

 
Raed Arafat, despre explozia de la Marternitatea Giuleşti.