Şeful Trezoreriei SUA rămâne în funcţie

seful-trezoreriei-sua-ramane-functie.jpg

Reacţia Wall Street, aşteptată, după degradarea SUA (Foto: AFP).

În Statele Unite, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a cărui demisie a fost cerută pe 6 august de către republicani a anunţat că rămâne în funcţie. Anunţ salutat de Casa Albă, dar care riscă să tulbure şi mai mult Bursa din New York. Retrogradarea SUA de către Standard&Poor's anunţă noi tensiuni în deschiderea burselor mondiale de luni, 8 august.

Corespondentul RFI la Washington, Pierre-Yves Dugas

Wall Street cunoaşte cea mai grea săptămână din ultimii trei ani. Nici măcar cifrele privind şomajul, care arată mai bine decât era prevăzut (cifre publicate pe 5 august) nu i-au liniştit pe investitori, care se tem că SUA vor intra într-o nouă recesiune şi că Europa va cunoaşte o criză financiară fără precedent.

Reacţia de luni, 8 august, a Wall Street-ului după degradarea SUA de către Standard&Poor's este foarte aşteptată.

Între timp, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a anunţat că rămâne în funcţie, după ce republicanii i-au cerut demisia.

"Secretarul i-a spus preşedintelui că intenţionează să rămână în postul său de la Trezorerie", anunţă Departamentul Trezoreriei într-un comunicat. "El este pregătit să efectueze munca importantă pe care o are, pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă ţara noastră mare", precizează asistenta pentru relaţii publice a lui Timothy Geithner, Jenni LeCompte.