Scepticism în privinţa stimulentelor pentru tinerii afacerişti

parvan-cristian-om-afaceri.jpg

Secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan

Ajutorul oferit de Guvern tinerilor care vor să înceapă o afacere va avea un efect limitat, din cauza condiţiilor economice din ţară. Iată ce spune la RFI secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan. Programul anunţat miercuri de premier presupune un ajutor de până la zece mii de euro pentru tinerii sub 35 de ani, care au un plan de afaceri eligibil.

Proiectele vor fi selectate, iar bugetul e limitat, spune Cristian Pârvan, care adaugă şi că actualele condiţii nu sunt foarte prielnice pentru deschiderea unei firme.

Afaceri

Cristian Pârvan, secretar general AOAR

AscultăDownload

"În primul rând, ar trebui să ai o economie mai performantă, pentru ca eventualele idei antreprenoriale să aibă unde să funcţioneze, pentru că dacă toată economia este moartă şi nu mai cere nimic, nu există o idee antreprenorială care să mişte un mort", declară secretarul general al AOAR.

Programul de sprijinire a tinerilor întreprinzători a fost propus anul trecut de UDMR, printr-un pachet de măsuri de relansare economică.

Tinerii care îndeplinesc condiţiile vor beneficia de acest ajutor prin intermediul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM).

Aşadar, tinerii în vârstă de până la 35 de ani vor primi finanţare nerambursabilă de maximum zece mii de euro, pentru înfiinţarea de micro-întreprinderi, dar trebuie să angajeze minimum două persoane şi să reinvestească anual 50% din profit, arată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului.

Ajutorul financiar va fi eliberat pe bază de facturi şi nu într-un mod necontrolat, care să le permită acestora să cheltuiască banii în Bamboo sau alte discoteci, a declarat premierul Emil Boc, la postul public de televiziune.