România riscă să piardă fonduri europene

ciolos-dacian-gesticuleaza.jpg

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş atrage atenţia autorităţilor de la Bucureşti în privinţa fondurilor europene. El spune că România riscă să piardă sume importante, din cauza procedurilor greoaie de accesare a banilor europeni.

"Este important ca România să accelereze procesul de utilizare, de absorbţie a fondurilor. Chiar dacă România stă bine, să spunem, la partea de contractare, lucrurile merg destul de greu pe partea de execuţie a proiectelor şi deci de plată şi există un risc mare ca România să piardă fonduri din această cauză", declară Dacian Cioloş, prezent vineri, 4 martie, la Bucureşti.

Fonduri europene

Dacian Cioloş, comisar european pentru Agricultură

AscultăDownload

De altfel, comisarul insistă că procedurile administrative trebuie simplificate, pentru a accelera procesul de utilizare a fondurilor europene.

"În primul rând, mă gândesc la simplificări din punct de vedere al procedurii administrative. Uitându-mă şi la alte state membre, am constatat că România are unul din sistemele birocratice administrative de gestiune a fondurilor printre cele mai complexe şi cred că există o marjă de simplificare, rămânând în limite rezonabile unei bune utilizări a fondurilor", spune Cioloş.

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş se află într-o vizită oficială în România. El a discutat cu autorităţile de la Bucureşti despre o serie de probleme de actualitate din agenda Comisiei Europene şi a României.