Religia va fi studiata in continuare in liceu

200802-3007.jpg

Religia va fi studiata in continuare in liceu

Asa au decis reprezentantii Ministerului Educatiei, care s-au intalnit cu cei ai Bisericii.Astfel, unitatile scolare vor fi obligate sa ofere elevilor cursuri de religie, dar elevii nu vor fi constransi sa vina la aceste ore. Ei nu vor fi sanctionati, iar media finala nu va fi afectata. Daca totusi decid sa participe, elevii isi vor putea alege confesiunea.

Religia va fi studiata in continuare in liceu. Asa au decis reprezentantii Ministerului Educatiei, care s-au intalnit cu cei ai Bisericii.

Astfel, unitatile scolare vor fi obligate sa ofere elevilor cursuri de religie, dar elevii nu vor fi constransi sa vina la aceste ore. Ei nu vor fi sanctionati, iar media finala nu va fi afectata. Daca totusi decid sa participe, elevii isi vor putea alege confesiunea.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Constantin Stoica (audio) saluta mentinerea religiei in scoli.

O parte a societatii civile nu vede insa cu ochi buni sistemul actual. Seful organizatiei Solidaritatea pentru libertatea de constiinta Remus Cernea (audio) spune la RFI ca exista riscul unei indoctrinari.

De partea sa, teologul Mihail Neamtu (audio) crede ca toti elevii ar trebui sa invete istoria religiilor.

In fine, Patriarhul Daniel propune ca in fiecare scoala sa fie instalate panouri cu simboluri religioase ale tuturor cultelor. (CR - 2/29/2008;16h)