Posibila investigatie pe piata telefoniei mobile

Vodafone si Orange sunt banuite de ANRC ca nu asigura o concurenta corecta. Cu alte cuvinte, cei doi operatori au oferte si comportament similare pe piata.

Doua mari companii de telefonie mobila ar putea fi investigate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.
Vodafone si Orange sunt banuite de ANRC ca nu asigura o concurenta corecta. Cu alte cuvinte, cei doi operatori au intre altele oferte si comportament similare pe piata.
Acest lucru le-ar ajuta sa aiba profituri mult mai mari decat alte companii din sector, ca Zapp si Cosmote, sustine presedintele Autoritatii Dan Georgescu.
In replica, Orange si Vodafone se apara si sustin ca nu sunt intr-o pozitie dominanta colectiva, iar declansarea unei eventuale anchete impotriva lor ar fi inoportuna.
Piata telefoniei mobile este dominata de Orange Romania, cu aproape noua milioane si jumatate de clienti si Vodafone Romania, cu opt milioane cinci sute de mii.
Urmeaza Cosmote, cu trei milioane de utilizatori si Telemobil, adica Zapp, cu jumatate de milion de abonati. (CR – 13 November 2007;13.50h)