Poliţia Română confirmă arestarea lui Mihai Necolaiciuc în SUA

200906-13062.jpg

Poliţia Română confirmă arestarea lui Mihai Necolaiciuc în SUA

Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate
Române, Mihai Necolaiciuc a fost reţinut de FBI în Statele Unite.
Informaţia publicată iniţial de presa locală din Palm Beach a fost
confirmată de chestorul Bujor Florescu, şeful Direcţiei de Investigaţii
Criminale din IGP. Oficialul precizează că Necolaiciuc a fost reţinut pentru şedere ilegală.

Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române, Mihai Necolaiciuc a fost reţinut de FBI în Statele Unite. Informaţia publicată iniţial de presa locală din Palm Beach a fost confirmată de chestorul Bujor Florescu, şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGP.

Oficialul precizează că Necolaiciuc a fost reţinut pentru şedere ilegală. Bujor Florescu spune că din 2007 poliţiştii aveau date despre faptul că Mihai Necolaiciuc este în Statele Unite, el frecventând adrese din Florida şi Washington.

Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române, Mihai Necolaiciuc era dat în urmărire internaţională. El este suspectat în România că a furat 11 milioane de dolari de la o companie feroviară naţională.

Publicaţia Palm Beach Post scrie că Mihai Necolaiciuc a fost arestat de agenţii federali în West Palm Beach. Necolaiciuc locuia de mai mulţi ani într-un condominium în West Palm Beach.

Poliţia pentru Migraţie şi Vămi din South Florida nu spune decât că Mihai Necolaiciuc a încălcat legislaţia privind imigraţia din SUA.

Fostul director general al CNCFR a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale, pentru prejudicierea companiei. (CR - 18 iunie 2009;12.25h)