Nicolae Popa, implicat în prăbuşirea FNI, arestat la Jakarta

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa a fost arestat în Jakarta, Indonezia. El fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare, pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas. Autorităţile române au început procedura de extrădare a lui Nicolae Popa. Între autorităţile române şi cele indoneziene există un acord de cooperare privind extrădările.

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa a fost arestat în Jakarta, Indonezia. El fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare, pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas.

Autorităţile române au început procedura de extrădare a lui Nicolae Popa. Între autorităţile române şi cele indoneziene există un acord de cooperare privind extrădările.

"Interpol Bucureşti a fost anunţat de către Interpol Jakarta cu privire la arestarea, la data de 2 decembrie a.c., a cetăţenului român P. Nicolae, de 45 de ani, urmărit internaţional din anul 2002. Pe numele acestuia, în ianuarie 2002, a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea de infracţiuni economice, iar în iunie 2009 un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare, fiind condamnat la 15 ani închisoare", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI.