Începe goana după vacanţele de iarnă

turism-romania-land-choice-un-nor-forma-hartii-romaniei-20101020150022.jpg

Târgul de Turism al României se deschide joi, 21 octombrie, la Romexpo.

Dacă plănuiţi o vacanţă de iarnă în acest an, ar fi timpul să vă faceţi deja unele calcule. Târgul de Turism al României se deschide joi, 21 octombrie, la Romexpo. Oferte turistice din 15 ţări vor fi prezentate la manifestarea care ţine până duminică. Târgul ar putea fi o gură de oxigen pentru unele agenţii.

Dacă plănuiţi o vacanţă de iarnă în acest an, ar fi timpul să vă faceţi deja unele calcule. Târgul de Turism al României se deschide joi, 21 octombrie, la Romexpo. Oferte turistice din 15 ţări vor fi prezentate la manifestarea care ţine până duminică.

Târgul ar putea fi o gură de oxigen pentru unele agenţii. Criza din turism şi-a pus amprenta şi asupra României. Încasările agenţiilor de turism au scăzut cu până la un sfert în 2010, din cauză că românii s-au orientat către pachete mai ieftine şi vacanţe mai scurte.

Agenţiile au vândut anul acesta 2,5 milioane de vacanţe. Peste jumătate a vizat litoralul românesc.

Pentru destinaţiile externe s-au vândut opt sute de mii de pachete, iar cea mai mare cerere a fost în timpul verii.

Agenţiile prefigurează o creştere a turismului în timpul iernii, mai ales în ceea ce priveşte destinaţiile interne.

Cât despre comparaţia cu alte ţări, România nu stă bine deloc : atrage mai puţini turişti decât Bulgaria, Cambodgia, Iordania şi Liban.

Dacă în România, turiştii străini au cheltuit anul trecut puţin peste un miliard de dolari, vecina Bulgaria se poate mândri cu o sumă de trei ori mai mare.

 
Cosmin Ruscior, despre Târgul de Turism al României.