Guvernul promite reducerea birocraţiei

parvan-cristian-om-afaceri-20100617141018.jpg

Secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan.

Veşti bune pentru firme, care ar putea să fugă mai puţin între ghişee. Declaraţiile companiilor către stat vor fi reduse de la 44 la una singură. Ce rezolvă această măsură ? Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România rămâne sceptic. Cristian Pârvan spune la RFI că birocraţia pune beţe în roate afaceriştilor, care suferă pierderi pe mai multe planuri.

Veşti bune pentru firme, care ar putea să fugă mai puţin între ghişee. Declaraţiile companiilor către stat vor fi reduse de la 44 la una singură.

Procedurile fiscale se vor simplica începând cu 1 ianuarie, prin proiectul e-România, a anunţat şeful proiectului, care susţine că odată cu unificarea declaraţiilor, timpul de completare va fi redus la un minut pe lună.

Ce rezolvă această măsură ? Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România rămâne sceptic.

Cristian Pârvan (audio) spune la RFI că birocraţia pune beţe în roate afaceriştilor, care suferă pierderi pe mai multe planuri.

"Toate astea înseamnă consum de resurse umane, materiale, timp, pentru îndeplinirea formalităţilor. Guvernul are tot felul de proiecte, a avut un proiect care s-a terminat în 2007 sau 2008, cu Guvernul olandez, în care a calculat cum o singură aplicare a raportării pentru o singură directivă, privind sănătatea şi securitatea în muncă costa o firmă, în medie, o mie patru sute de euro pe an. Evident că orice conformare, raportare şi aşa mai departe costă", afirmă Cristian Pârvan.

Punerea în aplicare a proiectului ar putea rezolva între altele şi problema fraudelor electorale.

 
Cristian Pârvan, despre birocraţia din România.