Descinderi în ţară pentru prinderea mai multor reţele de falsificatori de carduri

Procurorii DIICOT au început o acţiune de amploare, joi, în mai multe oraşe, pentru prinderea unor falsificatori de carduri. Procurorii fac percheziţii simultane în 30 de locuinţe din Bucureşti, Craiova, Constanţa şi Cluj. Acţiunea a început la Craiova, unde se pare că locuiau capii grupării.

Procurorii DIICOT au început o acţiune de amploare, joi, în mai multe oraşe, pentru prinderea unor falsificatori de carduri. Procurorii fac percheziţii simultane în 30 de locuinţe din Bucureşti, Craiova, Constanţa şi Cluj.

Acţiunea a început la Craiova, unde se pare că locuiau capii grupării.

Membrii acestor reţele falsificau şi fabricau dispozitive de citire de carduri şi de informaţii de pe carduri. Acestea erau montate pe ATM-uri din ţări din Orientul Îndepărtat, precum Iordania şi Tunisia unde erau obţinute informaţii despre acestea carduri. Apoi acestea erau clonate în România, urmând ca, ulterior, alţi membrii ai reţelelor să scoată bani de pe ele. Prejudiciul este estimat de anchetatori la mai multe zeci de milioane de euro.

Iustin Covei, fiul unui judecător la Curtea de Apel Craiova, se pare că este implicat într-una din aceste reţele de falsificatori. Din primele informaţii reiese în locuința sa există chiar un laborator de falsificare al acestor carduri.

Iustin Covei a mai fost implicat în numeroase scandaluri. El a avut câteva dosare penale, înainte de a împlini 18 ani, pentru conducere fără permis şi pentru mai multe accidente rutiere.

 
Corespondetul RFI la Craiova, Bogdan Grosareanu