Dacia Duster, condusă de Alain Prost

Lovitură de imagine pentru Dacia : fostul pilot de Formula 1 Alain Prost va conduce modelul de competiţie Duster, la Trofeul Andros din Franţa. Va fi o cursă sportivă pe gheaţă, prilej pentru constructorul auto să prezinte în avanpremieră maşina asemănătoare cu primul SUV din istoria mărcii.

Lovitură de imagine pentru Dacia : fostul pilot de Formula 1 Alain Prost va conduce modelul de competiţie Duster, la Trofeul Andros din Franţa.

Va fi o cursă sportivă pe gheaţă, prilej pentru constructorul auto să prezinte în avanpremieră maşina asemănătoare cu primul SUV din istoria mărcii.

Ediţia 20 a Trofeului Andros va avea loc în decembrie. Este vorba de una dintre cele mai dificile competiţii din lume. La rândul său, Alain Prost este unul dintre cei mai valoroşi piloţi pe care i-a cunoscut vreodată circuitul mondial de Formula 1. El 54 de ani acum şi a câştigat de patru ori titlul de campion mondial, în 1985, 1986, 1989 şi 1993. El a câştigat Trofeul Andros de două ori.

"Dacia îşi propune să creeze astfel un efect de surpriză, prezentând în avanpremieră Dacia Duster, ale cărui linii prefigurează viitorul model 4x4 al mărcii, comercializat din 2010", arată un comunicat al Automobile Dacia.

Vehiculul are caroseria din fibră de sticlă, un motor V6 cu o putere de 350 CP la 7.500 rotaţii pe minut şi o cutie de viteze cu şase trepte.