În ce investim banii în 2012?

ce-investim-banii-2012.jpg

Previziuni pesimiste ale analiştilor Goldman Sachs

Bancherii fac previziuni pentru anul următor şi îşi dau cu părerea despre evoluţia preţurilor mărfurilor şi bunurilor de consum. Pe ce pariază bancherii americani de la Goldman Sachs?

Analiştii Goldman Sachs sunt destul de pesimişti în privinţa economiei globale, care va continua să cunoască o perioadă dificilă, cel puţin în prima jumătate a anului viitor.

"Prognozele noastre economice se bazează pe premisa că va exista o rezoluţie în ceea ce priveşte criza euro în următoarele luni. Dar şansele unui rezultat mai haotic, în special destrămarea zonei euro, deşi încă mici, au crescut", cu risc mare de a influenţa şi relansarea economică la nivel mondial, spun analiştii americani în raportul sugestiv intitulat "Disperare în speranţă".

Economiştii Goldman Sachs se aşteaptă ca Produsul Intern Brut al zonei euro să sufere o contracţie de 0,8 procente per ansamblu şi ca această recesiune să fie de o mai scurtă durată în Franţa şi Germania.

Goldman Sachs le recomandă investitorilor să evite în 2012 băncile europene, care ar trebui să scape de o mie de miliarde de euro din bilanţurile lor şi care au de refinanţat datorii de 750 de miliarde de euro. Atunci, pe ce recomandă Golman Sachs să se arunce cu banii în 2012? Ei bine, economiştii cred că preţul petrolului va creşte semnificativ anul viitor, la fel şi cuprul sau aurul, care nu va depăşi însă cotaţia de 1.940 de dolari pe uncie.

În fine, analiştii Goldman Sachs recomandă plasamentele în sectoare precum petrol şi gaze, asistenţă medicală, telecomunicaţii, îngrijire personală şi industria bunurilor de uz casnic. Finanţele, construcţiile, serviciile financiare, industria, retailul, turismul sunt sectoare privite cu neîncredere de analiştii Goldman Sachs.