Casa Verde, relansată la sfârşitul lunii iunie

panouri-solare-20100601150904.jpg

Programul Casa Verde, reluat la sfârşitul lunii iunie.

Ministerul Mediului lansează la sfârşitul acestei luni programul "Casa Verde 2", pentru dotarea locuinţelor cu sisteme ecologice de încălzire. Fiecare persoană fizică va beneficia de subvenţii fixe între trei mii şi opt mii de lei şi va putea apela la orice firmă şi nu doar la cele autorizate, ca până acum. Directorul general al firmei Star Dome, Florin Dobrescu spune la RFI că modificările aduse programului îl fac mai realist.

Ministerul Mediului lansează la sfârşitul acestei luni programul "Casa Verde 2", pentru dotarea locuinţelor cu sisteme ecologice de încălzire. Anunţul a fost făcut marţi, 1 iunie, de ministrul Mediului.

Laszlo Borbely spune că statul va aloca în total anul acesta 110 milioane de lei pentru acest program.

Fiecare persoană fizică va beneficia de subvenţii fixe între trei mii şi opt mii de lei şi va putea apela la orice firmă şi nu doar la cele autorizate, ca până acum.

Directorul general al firmei Star Dome, Florin Dobrescu (audio) spune la RFI că modificările aduse programului îl fac mai realist.

"Din punctul meu de vedere, în acest moment, având în vedere că este un buget mai mic, o schiţă mai realistă, un nivel mai mare de transparenţă, nişte reguli mai clare, o procedură mai simplă, deci chiar dacă programul în sine este mai modest, cel puţin are o şansă minimă de succes", crede Florin Dobrescu.

Pentru "centrale de perete", statul va aloca suma de trei mii de lei, pentru o instalaţie de panouri solare statul va da şase mii, iar pentru pompe de căldură, opt mii de lei.

"Aceste sunt valori maxime şi nu sunt condiţionate de valoarea totală a investiţiei. Fireşte, dacă cineva vrea o instalaţie mai sofisticată de, să zicem, panouri solare, şi-o poate face, însă noi nu-i vom deconta decât şase mii de lei", a precizat Laszlo Borbely.

"Am ales varianta unor subvenţii fixe, pentru că fiind primul an încercăm şi să testăm piaţa, să vedem cum va fi primită iniţiativa noastră", declară ministrul Mediului.

Cei interesaţi trebuie să meargă la agenţiile pentru protecţia mediului din judeţul în care locuiesc şi să depună copii de pe cartea de identitate şi actul de proprietate asupra casei care va beneficia de investiţie, precum şi o adeverinţă fiscală care să ateste că beneficiarul nu are datorii.

Florin Dobrescu, despre Casa Verde.