Acord privind salariul minim pe economie

200801-2118.jpg

Acord privind salariul minim pe economie

Guvernul a reusit sa ajunga la o intelegere cu sindicatele in privinta salariului minim pe 2008, a anuntat marti, 13 noiembrie ministrul Economiei, potrivit caruia valoarea ramane de 500 de lei.

Guvernul a reusit sa ajunga la o intelegere cu sindicatele in privinta salariului minim pe anul viitor. Anuntul a fost facut marti, 13 noiembrie de ministrul Economiei, Varujan Vosganian (audio), potrivit caruia valoarea ramane de 500 de lei. Noi negocieri privind cresterea acestui salariu minim vor avea loc insa la jumatatea anului viitor, precizeaza ministrul Economiei.
Intelegerea a fost parafata la capatul catorva saptamani de negocieri intre Guvern si cele cinci mari centrale sindicale.
Ultimii care se opuneau, sindicalistii de la Blocul National Sindical par sa fi fost convinsi in urma unor discutii care au avut loc marti, intre liderii BNS si premierul Calin Popescu Tariceanu, seful Executivului fiind cel care a facut o vizita congresului sindicalistilor, desfasurat la Palatul Parlamentului. (CR – 13 November 2007;13.10h)